Ensi koskettelua

Sitä kun avaa Blenderin ensimmäisen kerran – varsinkin kun on käyttänyt vain 3DsMaxia vuoden – voi mennä parikin sormea suuhun. Hiiri ei tottele totuttuun tapaan ja ruudulla on paljon omituista infoa. Katse hakeutuu ikkunasta ulos, ja tekee mieli lähteä nauttimaan auringosta parin kaljan ja useamman tupakan kera.

Sitä tulee takaisin parin tunnin kuluttua, tai seuraavana päivänä, ja vuori on yhä ylittämättä. Päässä surisee ja hieman hermostuttaa. Tästä on selvittävä. Googleen hakusanoiksi blender ja tutorial, eikä ole enää ainakaan vailla neuvoja. Henkilökohtainen pelastajani Blenderiin totuttautuessani oli Wikibookseista löytyvä englanninkielinen aloittelijan opas, joka opastaa aivan alkumetreiltä lähtien kädestä pitäen hämmästynyttä ja kummastunutta pientä kulkijaa – useaan otteeseen jopa lohduttaen, että kyllä se tästä.

Toinen erittäin hyvä tiedonlähde, joskin kalliimpi vaihtoehto kuin edellä mainittu (joka siis tietty on ilmainen), on jo nyt näin projektimme ensiaskeleilla melkein korvaamattomaksi havaittu Tony Mullenin kirjoittama Introducing Character Animation With Blender -opus.

Näistä kummatkin ovat toistaiseksi täydentäneet hyvin toistensa puutteita, sillä mikäs tässä maailmassa olisi täydellistä. Scarlettin lisäksi, tietty.

-Jussi

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Hajoilua, Tutoriaalit, Yleiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s