kasvomallinnuskoe

jepjep. Etsiessäni tutoriaalia kasvomallinnukseen törmäsin Jonathan Williamsonin (aka Mr_Bomb) videoon BlenderNationissa. Tämä osoittautui melko hyödylliseksi. Williamson käy läpi kasvojen mallinnuksen valokuvien pohjalta keskittyen oikeaan topologiaan ja selittäen edge-looppeja sun muita. Henkilökohtaisesti en ole vielä innostunut videotutoriaaleista, mutta kieltämättä on miellyttävää nähdä jokainen toiminto videolta. Silti, ongelmia löytyy tästäkin. Herra pommi tuntuu välillä olevan humalassa tai hapoissa ja kursori heiluu minne sattuu. Lisäksi taustalla hyrisee mitä ihmeellisimpiä ääniä poralta kuulostavasta tärinästä lapsen huutoon ja puhelimeen. Tätä kaikkea säestää jatkuvalla syötöllä ihmeellinen mikin hipelöinniltä kuulostava ääni. MUTTA, se negatiivisesta, koska video on kaiken kaikkiaan loistava apu kasvomallinnusta aloittavalle.

face-looppeja

Yllä kuva tutoriaalin mukaan tehdystä naamasta. Koska en koko ajan ollut täysin Williamsonin mukana (joka välillä mergailee verteksejä ja ties mitä muuta asiasta mitään sanomatta), on topologia jäänyt vajaaksi posken kohdalta, ja edge loopit johtavat posken alta ties minne. Saatuani kasvomallin jotakuinkin valmiiksi lisäsin siihen Noob-to-Pron tutoriaalin mukaan shape-avaimia. Mullenin kirja opasti luiden käyttämisessä silmien ja pään pyörittämiseen. Alla kuva setupista.

kasvon luut

Silmäluut ovat pääluun lapsia, ja irrallinen luu vasemmalla toimii IK solverina silmäluille. Silmän luut vaikuttavat jonkin verran myös silmäluomiin. Shape-avaimet lisäsin suuhun, oikeaan silmään sekä silmäkulmaan, oikeaan sieraimeen, sekä yleisesti koko naamaan saadakseni vihaisen ilmeen. Saatuani shape-avaimet sekä luut jokseenkin paikalleen aloitin testailun eri kasvonilmeille sekä tein lyhyen koeanimaation.

juonikas

————————————

kokonaisuudessaan: Williamsonin tutoriaali oli korvaamaton apu kasvomallinnusta aloittavalle. Shape-avaimet selvisivät Noob-to-Prosta, ja kasvorigi oli äärimmäisen yksinkertainen luusto ilman leukaluuta tms. Alla linkit tutoriaaleihin:

Kasvot ja korvat
Linkin kautta pääset BlenderNationiin, josta joudut klikkailemaan eteenpäin – tutoriaali on osa Blender Artists -julkaisua. Korvatutoriaali on vielä itseltäni käymättä.

Noob-to-Pro: Shape Keys

-jere

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Tutoriaalit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s