Kello kuusi

Argh. Eiköhän taas tullut mutkia matkaan.

Jouduin tuossa painimaan pari kolme tuntia hahmojen skaalausongelmien kanssa, mutta lopulta sain selätysvoiton. Tosin matsi jatkunee vielä hieman eri lajissa. Kunnon kymmenottelu.

Kyse oli lähinnä polun ja sitä seuraavan hahmon eroavista skaalausproperteista (hahmo oli 0.3 ja polku tasan 1). Tästä seurasi äkillisiä paisumisia ja pari litraa sapen eritystä. Sitä kun tekee asioita tällälailla huolettomasti kahden kaverin kesken, ei tule ajatelleeksi kuinka paljon päänvaivaa voikaan seurata, jos ei suunnittele huolellisesti. Tosin emme olisi edes tienneet, mitä suunnitella – nyt vasta kantapään kautta oppii asioita. Kannattaisi silti pitää aina mittasuhteet mielessä.

Jäi tästä jotain käteen: aina ennen hahmon vääntelyä ja sen sellaista kannattaa alkuperäisessä tiedostossa (me käytämme siis linkityksiä) paukuttaa ctrl-a luustolle sekä object, että pose-tilassa ja kai mahdollisesti vielä ctrl-n editissä. Clear transformation ja recalculate bone roll angles, siis. Vasta tämän jälkeen pitäisi tunkea armature-modifier meshille. Tällä tavalla varmistellaan, ettei koordinaatit ja skaalaukset taistele keskenään, varsinkin jos käyttää polkuja.

Näin siis isot pojat kertoivat.

Nojoo. Sainpahan kuitenkin nopean kohtauksenkin tehtyä, josta tuossa alla maistiainen. Tämä on siis suoraa jatkoa edelliselle keittiökohtaukselle.

Kyllä tämä tästä!

j

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Projekti

2 responses to “Kello kuusi

 1. S-T-S

  Yo! Nämähän alkaa näyttämään jo aika hyvälle. Ajoitukset yms rupeaa loksahteleen paikalleen.

  Näyttää siltä, että tästä kehkeytyy taas yksi Blender animaatioprojekti (tyyliin Elephants Dream, Project Peach jne jne, vain vähän pienemmässä mittakaavassa), jonka valmistumista seuraamalla oppii itsekin lisää ko. aiheesta.

  Oletteko ajatelleet julkaista tuotoksenne projektitiedostot sitten valmiin animaation kanssa?

 2. Moro,

  kiitos kehuista 🙂 Hirveästi tässä on kyllä vielä säätämistä, kun en ole vieläkään saanut lemmingejä toimimaan aivan kuten haluaisin (ongelmia lähinnä dupligroupien kanssa). Mutta me pusketaan tämä loppuun vaikka sitten omalla ajallamme syksyllä.

  Ja joo, kyllähän me pistetään kaikkea mahdollista matskua jakoon. Itseasiassa varmaan heti kun saadaan lisää verkkolevytilaa koulultamme.

  j

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s